dimecres, 21 de desembre del 2011

Feliz falsedad!!

Què bonics els nadals oi?? la gent passetjant atabalada comprant regals a última hora, nens amb la il·lusió a la cara i jugant amb joguines acabades d'estrenar, fred, regals, besos, amor... Què bonic!!

També és bonic vore a indigents demanant almoïna a les entrades de les grans superfícies, soldats a l'Afganistan (dóna igual el pais) celebrant una època de "pau i amor", gent explotada laboralment fabricant-nos joguines, etc.

No comprenc l'esperit nadalenc (eixe esperit de pau i amor universals, de unitat entre humans...). Tots els dies no s'ha de tindre pau i amor als altres? o això sols era coses de hippies fumats? tots els dies no s'ha de tindre respecte amb la resta de la gent? o això sols era una fantasmada dels que van fer els drets humans? Per què se celebra una una cosa tan hipòcrita?

A més no cal parlar de les empreses, que utilitzen aquest sentiment, per a promoure el consum abusiu i inútil. O no ens fan creure la necessitat de comprar un producte per a notar que gaudim d'un nadal més complet? o ser millor persona? o tindre més èxit? o simplement per a regalar alguna cosa? (bé això ho fan durant tot l'any, però en aquesta època, sant valentí i últimament halloween [que teleta... ja en parlaré] és molt exagerat).

Tot açò solament fa un teló daurat que ens impideix veure més enllà de la nostra precupació per nosaltres i pel que és el que tenim i no interessar-nos per els problemes de la gent, per no ser honestos amb ells o sentir llàstima per algú en canvi de compasió, de donar-los almoïna en compte de solucions en fi de mirar-nos el melic i no comportar-nos d'una manera moral i responsable.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada